Cremă de vanilie cu căpşuni

1 iulie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 300 ml frişcă lichidă, 200 ml lapte, 80 g zahăr, 6 gălbenuşuri, 2 batoane de vanilie, 300 g căpşuni, 8 linguri zahăr pentru caramel, 4 frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară:

1 Frişca,laptele,zahărul şi gălbenuşurile se bat bine. Batoanele de vanilie se taie pe lung,se răzuie cu un cuţit seminţele şi se pun în amestecul de frişcă. Se amestecă bine.

2 Căpşunile se taie în două şi se împart în patru cupe termorezistente (ca în imagine). Se toarnă crema cu gălbenuşuri peste căpşuni,lăsându-se cupele goale 1/4. Se aşază într-un vas umplut pe jumătate cu apă şi se coc circa 35 de minute,la foc mic.

3 Se scot din cuptor,se presară cu zahărul pentru caramel şi se mai lasă câteva minute până se caramelizează. Se lasă să se răcească şi se servesc decorate cu mentă.

Mai multe