Cum faci acasă delicioasele macarons cu ciocolată. Reţetă simplă
Delicatesele franţuzeşti i-au cucerit şi pe români, astfel că celebrele macarons au devenit un desert preferat şi în ţara noastră. Îl poţi face chiar la tine acasă, după o reţetă originală.Sunt destul de migăloase de făcut, însă faptul că se topesc în gură merită tot efortul şi tot timpul petrecut în bucătărie.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă zahăr pudră
- 1/2 ceaşcă făină de migdale
- 3 linguri pudră de cacao, neîndulcită
- albuşurile de la 2 ouă mari, temperatura camerei
- 5 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 1/2 ceaşcă zahăr
- 70 g unt nesărat, rece, tăiat cubuleţe
- 50 g smântână
- 1/2 linguriţă cristale de sare
Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Filtrează făinele şi cacaua printr-o sită şi scapă de bucăţile mai mari rămase.
Bate albuşurile cu un mixer până ajung să îşi menţină forma. În timp ce mixezi, adaugă zahărul granulat. Mixează în jur de 2 minute.
Împătureşte ingredientele, cu grijă, în albuşuri, apoi toarnă blatul într-o pungă de patiserie.
Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile
Formează „bănuţi” pe tava de copt, de aproximativ 2.5 cm, o distanţă de 2.5 cm unul de altul. Bate, ferm, fundul tăvii de copt pe masă, pentru a aplatiza macarons. Lasă-i să stea vreo 20-30 minute, până o „crustă” se formează şi nu mai sunt umezi când îi atingi uşor.
Coace timp de 10-15 minute şi răceşte complet.
Pentru caramelul sărat, încălzeşte smântâna şi dă în clocot. Pune zahărul într-o gratiţă, la foc mediu-mare, şi aşteaptă până zahărul se dizolvă. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă smântâna fierbinte. Găteşte 1 minut, în timp ce amesteci constant.
Ia de pe foc şi adaugă untul cu sarea. Amestecă bine. Dă la frigider pentru a se răci, apoi unge macarons cu mixul obţinut, scrie spynews.ro.