Cum faci cea mai bună ciorbă de perişoare Ingredientul care-i dă un plus de savoare

18 februarie 2020   Rețete

Se spune că eşti gospodină desăvârşită atunci când ştii să faci ciorbă, motiv pentru care astăzi îţi propunem să găteşti ciorbă de perişoare.

Această reţetă simplă poate fi pregătită de oricine, iar timpul este relativ scurt, mai mic de două ore.

Ciorbă de perişoare - ingrediente necesare:

  • 3 morcovi
  • 1 lingura făină
  • 100 g orez bob rotund
  • 1 ceapă
  • 600 g carne tocată

Ingrediente necesare pentru perişoare:

  • 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
  • 2 roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 ţelină mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • praf de sare
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură pătrunjel

Ciorbă de perişoare - mod de preparare:

Toate zarzavaturile pentru ciorba de perisoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare, potrivit unica.ro.

Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Mai multe