Cum faci cei mai buni burgeri acasă: Miniburgeri cu sos gorgonzola

20 decembrie 2020   Rețete

Cine poate refuza un burger rumenit şi suculent? Şi e atât de uşor să-i prepari acasă, în combinaţia dorită, cu sosuri şi legume. Iată o reţetă care îi va satisface până şi pe cei mai pretenţioşi.

Ingrediente

Pentru burgeri:

800 g carne tocată vită

1 linguriţă sare

1 praf de piper

1 lingură ulei de măsline

Pentru ceapa caramelizată:

3 cepe mari

1 lingură ulei

1 praf de sare

½ linguriţă zahăr brun

Pentru sos:

200 g brânză gorgonzola

100 ml smântână lichidă

Pentru servit:

8 chifle mici

frunze de rucola sau salata preferată

Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit în ulei, cu praful de sare şi cu zahărul brun. O ţii la foc mic, amestecând constant în ea, până ce scade toată zeama şi se caramelizează. O laşi la răcit.

Condimentezi carnea de vită cu sare şi piper, pui uleiul de măsline, omogenizezi şi o ţii 30 de minute la temperatura camerei. Cu mâinile umezite formezi 8 miniburgeri pe care îi rumeneşti pe grătar sau ]n tigaia grill, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Într-o crăticioară torni smântâna lichidă şi adaugi brânza gorgonzola ruptă în bucăţele. O pui la foc mic, până ce dă un clocot şi devine un sos.

Tai chiflele pe jumătate şi asamblezi burgerii, punând în fiecare câte o chiftea, ceapă caramelizată, sos gorgonzola şi frunze din salata preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe