Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară
Începutul lunii martie le găseşte pe gospodine, an de an, preparând delicioşii mucenici, fie în varianta din aluat pufos, cu specific moldovenesc, fie fierţi, care se prepară în zona Munteniei. Cei din urmă se prepară după o reţetă care le oferă o savoare uimitoare. Iată cum se gătesc mucenicii munteneşti, cu nucă şi scorţişoară.
Ingrediente pentru Mucenici munteneşti
Pentru aluat
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
- 2-3 litri apă
- zahăr după gust
Pentru servit
- 300 g nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja rasă a unei portocale
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Cum faci cea mai delicioasă salată cu ton. Ingredientul care îi va schimba complet gustul
Mod de preparare Mucenici munteneşti
Amestecă făina, apa şi sarea şi frământă pentru a obţine un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu un aparat special în formă de 8, pe care îl găseşti în comerţ, scrie reţete.unica.ro.
Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.
Cum să faci cea mai bună musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli
Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micşoreaza focul şi pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele şi zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
Mucenicii se servesc reci sau calzi (după preferinţe, desigur), cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.