Cum prepari cârnaţii picanţi de casă

9 decembrie 2017   Rețete

Nu sunt cârnaţi mai buni decât cei făcuţi în casă. Uite cum să-i prepari pe cei picanţi!

Ai nevoie de

2 kg pulpă de porc500 g slăninuţă2 linguri sare2 linguriţe boia de ardei dulce1 linguriţă boia de ardei iutepiper, după gust8-9 căţei de usturoi150 ml vin roşucimbru, după gustmaţe de porc, bine spălate200 ml apă, pentru fiert

Preparare

Dai carnea şi slănina prin maşina de tocat carne, apoi le amesteci cu sarea, căţeii de usturoi tocaţi, boiaua, piper şi cimbru, după gust. Ţii compoziţia la frigider peste noapte pentru a se combina aromele. A doua zi, torni vinul şi omogenizezi.

Pui maţele de porc în tubul pentru cârnaţi şi le umpli cu compoziţie, având grijă să răsuceşti din când în când pentru a separa cârnaţii. Îi legi bine la capete şi-i laşi la scurs.

Înţepi din loc în loc cârnaţii şi-i pui la fiert în apă. Îi laşi până când se rumenesc uşor în grăsimea lăsată.

Mai multe