Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci

28 septembrie 2016   Rețete

Nu ştii micile secrete ale reţetei şi nu ştii cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci? Nu-i nimic! Afli de la noi mici ponturi. Cerne întotdeauna făina când prepari prăjituri. În acest fel vei evita neplăcutele cocoloaşe care se formează în făină. Nucile nu le măcina, ci pune-le într-un prosop curat şi zdrobeşte-le cu un sucitor.

Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci – IngredientePentru aluat

6 gălbenuşuri

3 ouă întregi

200 g zahăr

1 pahar ulei

50 g rom

2 pliculeţe zahăr vanilat

făină cât cuprinde

Pentru umplutură

400 g miez de nucă tăiat cu cuţitul

250 g miere

  

Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci – Mod de preparare

Pentru aluat,freci gălbenuşurile şi ouăle cu zahărul până când devin o spumă. Pui făina în ploaie,amesteci,adaugi romul şi zahărul vanilat,torni uleiul în fir subţire şi amesteci. Şi tot aşa până când termini uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat elastic. Laşi la temperatura camerei,acoperit,până a doua zi.

Vezi cum se prepară cei mai buni colţunaşi cu nuci pe clickpoftabuna.ro

Mai multe