Cum se face pas cu pas tort „lapte de pasăre“

3 martie 2017   Rețete

Iată un desert apetisant, cu care îi poţi răsfăţa pe cei dragi. Dacă ai mai mult timp la dispoziţie în weekend, poţi testa această reţetă delicioasă de tort „lapte de pasăre“.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă mari

½ cană zahăr

½ linguriţă praf de copt

½ cană de făină

Pentru crema „lapte de pasăre“

1 cană apă

2 linguriţe agar-agar (gelatină vegetală)

4 căni zahăr pudră

¼ linguriţă zahăr vanilat

3 albuşuri,la temperatura camerei

1 plic tort gelee (de preferabil de culoare galbenă)

2 linguri de apă

Pentru crema de unt

½ cană de zahăr

3 linguri de lapte

3 gălbenuşuri

113 g unt nesărat moale

Pentru crema de ciocolată

1 cană fulgi de ciocolată din comerţ

120 ml smântână pentru frişcă

Mai multe