Cuşcuş cu legume

4 martie 2013   Rețete

Ingrediente:250 g cuşcuş,250 ml supă de legume,1 roşie mai mare,150 g brânză Feta,1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 1 dovlecel mic, 1 vânătă mică, tulpini de ţelină,1 lingură ulei de măsline, 1 lingură unt, 2 căţei de usturoi, 1 praf de curry,sare, piper.

Cum se prepară:

1 Se curăţă legumele,se taie felii sau rondele (mai puţin roşia),după preferinţă,se călesc în unt şi se condimentează cu sare,piper,curry,după gust.

2 Separat,se fierbe supa,se opreşte focul şi se pune cuşcuşul. Se amestecă şi se acoperă cu un capac pentru 10 minute,până se umflă cuşcuşul. Se adaugă usturoiul zdrobit,o lingură de ulei de măsline şi cu o furculiţă se amestecă energic.

3 Se aşază legumele călite sub formă de „coroniţă” pe un platou,iar la mijloc se adaugă cuşcuşul. Se garniseşte cu roşia tăiată cubuleţe (curăţată de seminţe),cuburi de brânză Feta şi se serveşte imediat.

Mai multe