Cuşcuş cu perişoare
Ai nevoie de: 200 g cuşcuş, 2 linguri ulei,1 ceapă, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 căţei de usturoi,100 ml pulpă de roşii,1 l supă de carne,sare, piper.
Pentru perişoare:500 g carne de vită tocată,1 ceapă mică,2 linguri orez,1 ou,sare,piperCum se prepară:
1 Se amestecă bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt,orezul spălat,oul,sare şi piper,după gust. Din compoziţia obţinută,se formează perişoare mici,care se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt fierte,se scot cu spumiera şi se păstrează calde.
2 Separat,se curăţă ceapa,usturoiul,morcovii,cartofii,se taie după preferinţă şi se călesc în uleiul încins şi două linguri de apă. Când legumele s‑au înmuiat,se adaugă jumătate din supa de carne,perişoarele şi se lasă să fiarbă împreună 20 de minute.
3 Se adaugă pulpa de roşii,cuşcuşul,restul de supă,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă să fiarbă,la foc mic,încă 15 minute. Se ia vasul deoparte de pe foc şi se lasă să stea 10 minute până se umflă bine cuşcuşul,apoi se serveşte cald.