Cuşcuş cu perişoare

25 iulie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 200 g cuşcuş, 2 linguri ulei,1 ceapă, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 căţei de usturoi,100 ml pulpă de roşii,1 l supă de carne,sare, piper.

Pentru perişoare:500 g carne de vită tocată,1 ceapă mică,2 linguri orez,1 ou,sare,piperCum se prepară:

1 Se amestecă ­bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt,orezul spălat,oul,­sare şi piper,după gust. Din compoziţia obţinută,se formează perişoare mici,care se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt fierte,se scot cu spumiera şi se păstrează calde.

2 Separat,se curăţă ceapa,usturoiul,morcovii,cartofii,se taie după preferinţă şi se călesc în uleiul încins şi două linguri de apă. Când legumele s‑au înmuiat,se adaugă jumătate din supa de carne,perişoarele şi se lasă să fiarbă împreună 20 de minute.

3 Se adaugă pulpa de roşii,cuş­cuşul,restul de ­supă,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă să fiarbă,la foc mic,încă 15 minute. Se ia vasul deoparte de pe foc şi se lasă să stea 10 minute ­până se umflă bine ­cuşcuşul,apoi se serveşte cald.

Mai multe