Deliciu cu cremă de iaurt

7 martie 2013   Rețete

Ingrediente: Pentru crema de iaurt: 300 ml iaurt,300 ml frişcă lichidă,1 lingură esenţă de vanilie. Pentru crema de lichior: 200 g frişcă lichidă,100 g zahăr, 2 linguri lichior de ciocolată, 1 lingură esenţă de rom, 2 albuşuri.Pentru garnitură: 100 g musli de cereale,frunze de mentă.

Cum se prepară

1 Se bate frişca ­până se întăreşte şi-şi menţine consistenţa. Se adaugă treptat iaurtul şi esenţa de vanilie,amestecând uşor pentru omogenizare. Se ţine la rece până la folosire.

2 Se bat ­albuşurile spumă tare împreu­nă cu zahărul până se întăreşte bine. Se adaugă treptat lichiorul de ciocolată,esenţa de rom,apoi se încorporează uşor frişca bătută bine şi se amestecă până se obţine o compoziţie cremoasă.

3 Se pune câte o lingură de musli la fundul cupei de servit,se adaugă cremă de ­iaurt şi deasupra se aşază crema de lichior. Se servesc decorate cu frunze proaspete de mentă,după ce stau la frigider două ore.

Mai multe