Deliciu cu nuci şi rahat
Vrei un desert delicios, cu o umplutură dulce? Atunci trebuie să le prepari celor dragi această reţetă.
Ai nevoie de
Pentru aluat
350 g făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe nucşoară
1 linguriţă scorţişoară
125 g unt
175 g zahăr
1 ou
4 linguri miere
Pentru umplutură
100 g miez de nuci
4-5 curmale
100 g rahat,tăiat
2 linguriţe cacao
1 praf de scorţişoară,opţional
Pentru decor
feliuţe de rahat,opţional
feliuţe de nucă de cocos,opţional
Mod de preparare
Cerni făina într-un vas şi o amesteci cu bicarbonatul de sodiu,nucşoara şi scorţişoara. Adaugi untul şi mixezi până când compoziţia devine fărâmicioasă. Încorporezi zahărul şi amesteci. Baţi oul cu mierea,le omogenizezi în compoziţie şi frămânţi până când se leagă aluatul,apoi îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 15 minute.
Între timp,prepari umplutura. Pui toate ingredientele într-un blender şi amesteci până obţii o pastă fină. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină până obţii o foaie nu foarte groasă. Decupezi forme rotunde,le aşezi în tavă,pui o linguriţă din umplutură şi le îndoi,fără să le suprapui marginile. Le dai la cuptorul încălzit,în prealabil,12-15 minute. Când s-au răcit,le decorezi,dacă vrei,cu feliuţe de rahat şi de nucă de cocos.