Deliciu cu şampanie
Ingrediente: Pentru îngheţată: 6 gălbenuşuri, 250 ml lapte, 250 ml frişcă lichidă, 150 g zahăr, 1 esenţă de vanilie
Pentru decor:800 g căpşuni,100 ml şampanie roz,1 tub frişcă,4 linguri zahăr pudră,100 g migdaleCum se prepară:
1 Pentru îngheţată,se mixează spumă gălbenuşurile cu zahărul,iar peste ele se toarnă treptat laptele clocotit cu esenţa de vanilie,amestecându-se continuu. După ce s-a încorporat tot laptele,se lasă să se răcească bine. Frişca lichidă se bate bine şi se încorporează uşor în compoziţia cu gălbenuşuri. Se toarnă într-un vas şi se dă la congelator pentru 4-5 ore.
2 Căpşunile se spală,se curăţă de codiţe,se pun la scurs şi se taie bucăţi. Se pun într-un vas,se presară cu zahărul pudră şi se stropesc cu şampanie. Între timp,se curăţă migdalele de coajă,se taie bucăţi şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime.
3 Se împart căpşunile în cupe,se adaugă îngheţată (se ia cu o lingură specială) şi se acoperă cu frişcă din tub. Se presară cu migdale prăjite şi se serveşte imediat. Această reţetă se poate face cu orice tip de fructe,în funcţie de anotimp şi de preferinţă.