Deliciu din bucătăria imperială austro-ungară: papricaş de pui

19 decembrie 2020   Rețete

Cu rădăcini în bucătăria imperială austro-ungară, acest preparat este simplu, dar, totodată, plin de arome. Cu un sos onctuos şi mirodenii picante, papricaşul e perfect pentru o zi rece de iarnă.

Ingrediente

1 kg piept dezosat sau pulpe dezosate

3 cepe

2-3 linguri ulei

1 lingură făină

200 ml supă de pui

200 ml suc de roşii

100 g smântână fermentată

1 lingură boia dulce

1 linguriţă boia iute, opţional

sare

piper

Speli carnea de pui şi o tai în bucăţi potrivite, presari sare şi o dai deoparte.

Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, până devin aurii. Presari făina în ploaie, amesteci, apoi torni supa de pui şi adaugi bucăţile de carne. După ce dă în clocot, pui un capac şi fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Torni sucul de roşii, smântâna, condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, dacă doreşti, boia iute şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.

Serveşti papricaşul fierbinte, decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe