Deliciu la superlativ: Tartă sărată cu praz, bacon şi mozzarella
Cu un aluat simplu, făcut în casă, această tartă sărată are doar trei ingrediente care, împreună, aduc o explozie de arome şi savoare. E ideală în weekend, de savurat cu toată familia.
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g făină
150 ml apă
15 g drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
2 fire praz
200 g mozzarella
100 g bacon
Dizolvi drojdia în apă călduţă. Adaugi uleiul de măsline, zahărul, sarea, făina şi omogenizezi. Frămânţi aluatul până ce nu se mai lipeşte de mâini şi devine elastic. Îl pui într-un castron curat, îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră, la căldură.
Tai baconul cubuleţe şi îl pui într-o tigaie antiaderentă. Îl rumeneşti până ce e crocant, apoi îl scoţi pe şervete de hârtie. Cureţi prazul, îl speli, apoi îl feliezi, exceptând frunzele.
Întinzi o foaie din aluat şi o pui într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Presari pe toată suprafaţa mozzarella dată prin răzătoare şi adaugi feliile de praz.
Dai tarta la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30 de minute. Pui şi baconul şi o mai ţii la cuptor 5 minute. O serveşti caldă, decorată cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock