Desert cu brânză şi stafide
15 ianuarie 2014
Rețete
Ingrediente:1 kg brânză dulce, 200 g tăieţei, 300 g zahăr, 6 ouă, 2 esenţe de vanilie, 2 lămâi, 400 g smântână, 3 linguri griş, 50 g stafide
Cum se prepară:
1 Se fierb tăieţeii al dente în apă clocotită cu un praf de sare şi o lingură de ulei (circa 5 minute),apoi se strecoară.
2 Se amestecă brânza cu patru gălbenuşuri,200 g zahăr,esenţele de vanilie,coaja rasă de lămâie,200 g smântână,grişul şi stafidele înmuiate în apă caldă. La final se pun tăieţeii şi cele patru albuşuri bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz unsă cu unt.
3 Se mixează smântâna şi zahărul rămase cu cele două ouă,se toarnă peste prăjitură,apoi se dă totul la cuptor pentru 45 de minute. Se serveşte desertul cu smântână deasupra.