Desert cu ciocolată

20 mai 2017   Rețete

Fie că este vorba de o ocazie specială sau vrei să-i îndulceşti pe cei dragi cu ceva bun, prepară acest desert rapid, fără coacere.

Ai nevoie de

Pentru blat

200 g biscuiţi de cacao

75 g unt

Pentru cremă

300 g ciocolată de menaj

150 ml frişcă lichidă

50 g ciocolată cu lapte

50 g ciocolată neagră,pentru decor

Pasul 1

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale,la temperatura camerei până când se omogenizează. Pui în forme,inclusiv pe margini,şi presezi blatul uşor. Dai la rece.

Pasul 2

Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi,apoi o dai deoparte şi o răstorni în alt vas.

Pasul 3

Baţi frişca rece până când se întăreşte,apoi o mixezi cu ciocolata până se omogenizează.

Pasul 4

Pui crema de ciocolată peste blat,nivelezi şi decorezi cu fâşii de ciocolată cu lapte şi neagră. Dai desertul la rece.

2 porţii

Preparare 30’

Dificultate medie

Foto:Profimedia

Mai multe