Desert cu mac şi pere
Combinaţia dintre fructe şi mac va fi mereu apreciată. Dacă mai adaugi un aluat dulce şi un strop de dragoste, rezultatul va fi delicios.
Ai nevoie de:2-3 pere proaspete sau din compot,25 g unt,250 g zahăr pudră,5 ouă,250 g făină,5 linguri ulei,1 plic zahăr vanilat,1 plic praf de copt,150 ml lapte,200 g mac.
Pasul 1
Într-un vas pui făina pe care o amesteci cu praful de copt. Speli macul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată.
Pasul 2
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile. Adaugi în ploaie zahărul şi zahărul vanilat,amestecând continuu. Separat,amesteci uleiul,ca la maioneză,în gălbenu-şuri,apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşurile bătute spumă. Opreşti din aluatul rezultat o cană şi o laşi deoparte.
Pasul 3
În aluatul din bol adaugi macul,amestecând continuu. Torni şi laptele,având grijă să se combine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt şi o presari cu faină.
Pasul 4
Torni în tavă aluatul cu mac,apoi aranjezi bucăţile de pere şi torni aluatul păstrat în cană. Nivelezi. Dai tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Citeşte şi: