Desert cu mac şi pere

7 aprilie 2014   Rețete

Combinaţia dintre fructe şi mac va fi mereu apreciată. Dacă mai adaugi un aluat dulce şi un strop de dragoste, rezultatul va fi delicios.

Ai nevoie de:2-3 pere proaspete sau din compot,25 g unt,250 g zahăr pudră,5 ouă,250 g făină,5 linguri ulei,1 plic zahăr vanilat,1 plic praf de copt,150 ml lapte,200 g mac.

  Pasul 1

Într-un vas pui făina pe care o amesteci cu praful de copt. Speli macul în mai multe ape până când aceasta rămâne curată.

  Pasul 2

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile. Adaugi în ploaie zahărul şi zahărul vanilat,amestecând continuu. Separat,amesteci uleiul,ca la maioneză,în gălbenu-şuri,apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşurile bătute spumă. Opreşti din aluatul rezultat o cană şi o laşi deoparte.

  Pasul 3

În aluatul din bol adaugi macul,amestecând continuu. Torni şi laptele,având grijă să se combine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt şi o presari cu faină.

  Pasul 4

Torni în tavă aluatul cu mac,apoi aranjezi bucăţile de pere şi torni aluatul păstrat în cană. Nivelezi. Dai tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute.

Citeşte şi:

Pregăteşte cei mai buni biscuiţi şpriţaţi cu mac

Dulciuri care nu te îngraşă

Mai multe