Desert cu vişine

16 mai 2013   Rețete

Ingrediente:Pentru blat:100 ml ulei,100 ml apă,350 g făină,1/2 linguriţă drojdie uscată,1 praf de sare

Pentru umplutură:1 borcan mare compot de vişine fără sâmburi,2 linguri zahăr,1 plic zahăr vanilat,1 lingură gelatinăCum se prepară:

1 Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă o cocă consistentă,care se ­lasă la crescut timp de o oră.

2 Se întinde 3/4 din aluat în foaie şi se aşază într-o formă de tartă sau de tort,­unsă cu ulei şi tapetată cu ­făină,acoperind şi pereţii formei. Se lucrează uşor,deoarece aluatul este foarte fraged şi se rupe uşor. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute. Când este gata,se lasă la răcit,se scoate blatul din formă şi se aşază pe un platou. Aluatul rămas îl întinzi şi tai patru floricele. Le coci,separat,într-o tavă unsă.

3 Separat,se scurg vişinele din compot. Se amestecă zeama cu zahărul,zahărul vanilat şi cu gelatina înmuiată în prealabil. Se fierb 10 minute,apoi se lasă la răcit.

4 Se toarnă amestecul în tartă,se pun deasupra floricelele şi vişinele din compot. Se dă la rece ­până se întăreşte amestecul de compot.

Mai multe