Desert delicios pentru weekend: tartă de lămâie cu bezea!

10 decembrie 2015   Rețete

Toţi prietenii tăi vor mai cere o porţie din acest desert foarte apetisant cu lămâie şi bezea!

Ingrediente

275 g aluat dulce pentru tartă

Pentru umplutură

4-5 linguri de făină de porumb

100 g de zahăr

Coajă rasă de la două lămâi mari

150 ml suc proaspăt de lămâie

75 g unt,tăiat în bucăţi

3 gălbenuşuri de ou şi un ou întreg

Pentru bezea

4 albuşuri de ou

200 g zahăr

2 linguriţe de făină de porumb

Ai nevoie de o tavă cu diametrul de 23 cm cu fundul detaşabil.

Mod de preparare

1. Pentru aluat,frământă compoziţia de aluat pe o suprafaţă cu făină şi tapetează apoi tava cu el. Lasă 30 de minute la rece.

2. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Pune pe mijlocul aluatului un strat rotund de hârtie de copt,acoperă cu boabe de fasole şi coace timp de 15 minute. Apoi îndepărtează hârtia de copt şi fasolea şi mai coace încă cinci minute,până când aluatul este auriu.

3. Pentru umplutură:amestecă făină de porumb,zahărul şi coaja de lămâie într-o tigaie medie. Stoarce sucul de lămâie printr-o strecurătoare şi adaugă 150 ml de apă. Găteşte încet,amestecând constant,până când obţii o pastă groasă. Ia de pe foc şi adaugă untul. Amestecă până când se topeşte. Bate gălbenuşurile de ou şi oul întreg,adaugă în tigaie şi pune înapoi de foc. Amestecă în mod constant,până când crema se îngroaşă bine. Ia de pe foc cât timp faci bezeaua.

4. Pune albuşurile într-un vas mare. Bate bine,adăugând câte jumătate de lingură de zahăr,până când încorporezi totul. Adaugă apoi făina de porumb şi bate încă o dată.

5. Pune umplutura de lămâie în aluat şi adaugă bezeaua deasupra. Pune la cuptor pentru încă 20 de minute,până când bezeaua este crocantă şi uşor aurie. Lasă la răcit timp de o oră înainte de a tăia.

Mai multe