Desert răcoros: Compot de caise întregi
11 iulie 2016
Rețete
Prepară un desert super-răcoros de vară din fructe delicioase.
Ingrediente de care ai nevoie:
500 g caise
350 g zahăr
1/2 lămâie
500 ml apă rece (pentru o sticlă de 1 l)
Mod de preparare:
Se pune zahărul cu apă într-un vas pe foc şi se leagă un sirop ca pentru dulceaţă. Se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot,apoi se pun caisele întregi,nu prea coapte,bine spălate şi stropite cu zeama de la jumătate de lămâie.
Se lasă să dea în clocot împreună 10 minute,apoi caisele se scot,se fierbe siropul în continuare ca să se lege din nou. Se toarnă rece peste caise,se pune în sticle,care se leagă imediat. Se pasteurizează în bain-marie,aproximativ 1 oră,din momentul în care fierbe apa.