Desert răcoros cu lămâie
10 mai 2013
Rețete
Ce ai nevoie: 6 lămâi; 3 ouă; 150 g zahăr pudră; 1 plic gelatină; 150 g frişcă.
Cum se prepară:
Se rade coaja de la două lămâi,se stoarce zeama lor,apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,apoi se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie.
Se pune gelatina la înmuiat în 50 ml de apă pentru 10-15 minute,după care se topeşte pe foc,dar fără să dea în fiert. Se adaugă treptat în gălbenuşurile cu lămâie,după care se încorporează frişca şi albuşurile bătute spumă. Se omogenizează compoziţia.
Se taie câte un căpăcel la patru lămâi,se scoate miezul şi se scurg. Se umplu cu crema de lămâie şi se dau la rece până în momentul servirii.