Desert sfărâmicios

24 februarie 2014   Rețete

De ce ingrediente ai nevoie: › 15 prune › 12 linguriţe zahăr › 1 lingură scorţişoară măcinată. Pentru aluatul sfărâmicios, ai nevoie de: › 150 g unt › 150 g făină › 150 g zahăr › frunze de mentă (pentru decor).

Cum se prepară:

Se spală fructele,se taie în două,se scot sâmburii,apoi se taie felii.

Se pun feliile de prune în patru boluri de ceramică individuale unse cu unt,se presară cu câte o linguriţă de zahăr şi cu scorţişoară măcinată,apoi se pun în cuptorul bine încins,pentru circa 15 minute.

Între timp,se amestecă făina cu untul rece şi zahărul până se formează un aluat sfărâmicios. Se scot bolurile din cuptor,se presară deasupra aluatul sfărâmicios,apoi se dau din nou în cuptor pentru circa 35 de minute. Când e gata,se decorează desertul cu jumătăţi de prune şi cu frunze de mentă.

Mai multe