Desert simplu: Gogoşi delicioase
10 aprilie 2016
Rețete
Un desert gustos nu trebuie să conţină neapărat fel şi fel de creme sau să dureze mult pentru a-l prepara. Când nu ai timp să stai în bucătărie, pregăteşte reţeta noastră.
Ai nevoie de
500 g făină
150 ml lapte
1 lingură unt
2 ouă
drojdie cât o nucă
1 linguriţă esenţă de rom
1 praf sare
ulei,pentru prăjit
zahăr,pentru decor
Mod de preparare
Cerni făina şi adaugi laptele cald,untul topit,ouăle bătute,drojdia dizolvată într-o lingură de lapte,esenţa de rom şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat elastic,pe care-l acoperi şi-l laşi la crescut,într-un loc cald,până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul bucăţi egale,pe care le întinzi fâşii şi le înnozi. Prăjeşti gogoşile în ulei încins şi,după ce le-ai scos,le tăvăleşti prin zahăr.
10-12 gogoşi
Preparare 90’
Dificultate medie