Desert simplu: Gogoşi delicioase

10 aprilie 2016   Rețete

Un desert gustos nu trebuie să conţină neapărat fel şi fel de creme sau să dureze mult pentru a-l prepara. Când nu ai timp să stai în bucătărie, pregăteşte reţeta noastră.

Ai nevoie de

500 g făină

150 ml lapte

1 lingură unt

2 ouă

drojdie cât o nucă

1 linguriţă esenţă de rom

1 praf sare

ulei,pentru prăjit

zahăr,pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina şi adaugi laptele cald,untul topit,ouăle bătute,drojdia dizolvată într-o lingură de lapte,esenţa de rom şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat elastic,pe care-l acoperi şi-l laşi la crescut,într-un loc cald,până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul bucăţi egale,pe care le întinzi fâşii şi le înnozi. Prăjeşti gogoşile în ulei încins şi,după ce le-ai scos,le tăvăleşti prin zahăr.

10-12 gogoşi

Preparare 90’

Dificultate medie

Mai multe