Desertul zilei: Minitarte cu cremă de ciocolată albă

14 iunie 2016   Rețete

Minitartele cu cremă de ciocolată albă sunt perfecte şi pentru cei care vor o gustare dulce, dar şi pentru cei cărora le plac deserturile acrişoare.

Ai nevoie de:

Pentru aluat

70 g zahăr pudră

1 ou

120 g unt

250 g făină

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

400 g ciocolată albă

200 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru decor

fructe,după preferinţă

1 plic gelatină

100 ml compot de fructe

Pasul 1

Freci untul cu zahărul pudră,cel vanilat şi un praf de sare. Adaugi oul şi la final făina,amestecând până se omogenizează. Dai aluatul la rece 30 de minute şi-l decupezi după mărimea formelor.

Pasul 2 

Tapetezi formele de tartă,aşezi aluatul şi-l dai la cuptor până se rumenesc,apoi le laşi să se răcească.

Pasul 3

Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă şi o laşi la răcorit. Baţi smântâna cu zahărul până se întăreşte,adaugi ciocolata şi esenţa de vanilie. Umpli minitartele cu cremă şi aşezi fructe proaspete.

Pasul 4

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj,o torni în compot şi ungi prăjiturile. Dai desertul la rece câteva ore.

1 tavă  

Preparare 90’    

Dificultate medie

Sfat

Smântâna trebuie să aibă cel puţin 30% grăsime,pentru ca frişca să fie cât mai fină. Crema de ciocolată albă poate fi folosită şi pentru a decora brioşe,pentru a umple fursecuri sau poate fi întinsă peste foile de prăjituri.

Mai multe