Deserturi spectaculoase care întrec imaginaţia, dar sunt uşor de preparat
Ţi-ai dorit de multe ori să-ţi surprinzi invitaţii cu un desert care să atragă toate privirile? Dacă vrei să fie spectaculos, dar în acelaşi timp uşor de preparat, iată mai jos câteva propuneri.
Panna cotta, spre exemplu este desertul Italian a cărui reţetă a fost reinterpretată nu odată. În budinca de smântână dulce se adaugă tot felul de arome, se decorează cu sosuri din fructe şi cu nuci mărunţile, cu jeleuri şi cu frunze de mentă. Iată câteva reţete uşoare care să te inspire.
Mai citeşte şi: Tort suedez cum migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista
Panna cotta cu aromă de trandafiri
Ingrediente:
600 ml smântână pentru frişcă 35% grăsime
10 g gelatin
50 ml apă
50 g zahăr
80 g ciocolată albă
50 ml apă de trandafiri
2 linguri dulceaţă de zmeură, pentru decor
1 linguriţă suc de zmeură, pentru culoare
Mod de preparare:
Pune gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Separat, pune smântâna pentru frişcă şi zahărul într-un vas, pe foc mic, amestecând continuu. Când este aproape de punctul de fierbere, adaugă ciocolata albă, omogenizează şi închide focul. Încorporează apoi gelatina. Adaugă apa de trandafiri, sucul de zmeură şi amestecă. Lasă câteva minute la răcit, apoi pune compoziţia în forme rotunde sau în pahare. Lasă să stea la frigider peste noapte.
Poţi prepara panna cotta simplu, cu aromă de vanilie, lămâie sau portocală. Decorează, după imaginaţie, cu dulceaţă de zmeură, cu fructe de pădure, cu orez expandat (care dă impresia unor bulgăraşi de zăpadă), ca în imaginea de mai jos.
O altă modalitate este decorul din jeleuri colorate, care amintesc de nişte cristale de gheaţă sau cioburi de sticlă. Pentru asta, poţi prepara panna cotta la pahar, iar pentru jeleu să foloseşti sucul preferat din fructe (struguri, zmeură, portocale, ananas etc). Prepară gelatina după indicaţiile de pe ambalaj, apoi las-o să se întărească. Taie jeleul în cubuleţe sau alte forme dorite.
Mai citeşte şi: Tartă cu cremă de vanilie şi mere
În italiană, panna cotta înseamnă ,, cremă gătită” şi este un desert tradiţional în nordul Italiei, regiunea Piedmont.
Sursa foto: Shutterstock/Instagram