Dovleac umplut

2 septembrie 2018   Rețete

Ai nevoie de: 2 dovleci mici de copt / 1 cană orez cu lapte / 4 linguri zahăr

 Cum se prepară  

Speli dovlecii,le tai un capac şi îi scobeşti cu grijă. Tai miezul cubuleţe,pe care îl amesteci cu zahărul şi cu orezul cu lapte.

Umpli dovlecii cu acest amestec şi îi aşezi într-o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt.

Dai la cuptorul încins şi ţii până când se coace dovleacul,iar miezul se înmoaie.

Pentru a prepara dovleac copt,spală-l bine,sub jet de apă,iar dacă sunt zone stricate îndepărtează-le cu ajutorul unui cuţit. Toamna,dovlecii au o aromă mai puternică şi pot fi păstraţi aproape o lună în spaţii reci şi lipsite de umiditate.

Mai multe