Ecleruri cu cireşe

4 iunie 2016   Rețete

Cu siguranţă nu ai mai gustat astfel de fursecuri până acum, aşadar îţi spunem care este reţeta de ecleruri cu cireşe.

De ce ai nevoie pentru ecleruri cu cireşe

Pentru aluatul de ecleruri

¼ l apă

100g unt

1 vârf linguriţă sare

125 g făină

3 ouă

Pentru umplutură

500 g cireşe

2 linguri zahăr pudră

1 plic praf de frişcă

1 tabletă ciocolată amăruie

Pentru glazură

70 g smântână dulce

200 g ciocolată

Cum se prepară ecleruri cu cireşe

Pui apa la fiert împreună cu unt şi sare. Când dă în clocot,adaugi făina,apoi amesteci viguros cu o lingură până când aluatul se dezlipeşte de pe fundul oalei. Îl iei de pe foc şi amesteci până se răceşte puţin. Încorporezi ouăle întregi,unul câte unul,amestecând bine după fiecare. Pui compoziţia într-un cornet de hârtie şi aşezi într-o tavă tapetată bastonaşe lungi de circa 10 cm. Le coci o jumătate de oră,le laşi la răcit,apoi le despici pe lungime cu cuţitul,pentru a le putea umple.

Între timp,pui pe foc cireşele fără sâmburi şi zahărul,amestecând cu grijă până când zahărul se topeşte şi compoziţia este legată.  Laşi totul la răcit. Separat,pregăteşti frişca conform indicaţiilor de pe plic şi răzuieşti ciocolată,apoi o presari peste frişcă. Umpli fiecare ecler cu cireşe,apoi,cu ajutorul unui cornet,pui şi frişcă.

Pentru glazură,aşezi smântâna dulce pe foc. Când fierbe,adaugi ciocolata treptat,amestecând bine. După ce se răceşte puţin,treci prin glazură fiecare capac de ecler,ţinându-l între degete,cu faţa în jos,apoi îl pui peste stratul de frişcă. Procedezi la fel pentru fiecare ecler. La final,le dai pe toate la rece.

Mai multe