Foitaj cu legume

22 iulie 2014   Rețete

Îţi propunem un aperitiv uşor şi savuros, care va fi pe placul familiei tale. Găteşte-l şi tu în 4 paşi simpli!

Pentru o tavă,pentru umplutură ai nevoie de:1 ardei gras verde,1 ardei gras galben,1 ardei gras roşu,1 ceapă,1 praz,1 dovlecel,2 morcovi,3 linguri ulei,1 linguriţă sos de soia,iar pentru aluat ai necoie de un pachet de foitaj.

Pasul 1

Speli şi cureţi morcovii şi ardeii,apoi îi tai fâşii. Căleşti ceapa. Adaugi morcovii,laşi câteva minute şi pui ardeii. Laşi să se soteze. Cureţi dovlecelul şi prazul şi le tai bastonaşe. Pui bastonaşele peste legumele sotate,laşi 5 minute şi torni sosul de soia. Stingi focul şi dai deoparte.

Pasul 2

Tai foitajul în două. Iei o foaie şi-o întinzi bine cu sucitorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi aşezi foaia. Cu ajutorul unei pensule o ungi cu ulei.

Pasul 3

Pui legumele călite peste foitaj. Crestezi cealaltă foaie din loc în loc. Presari făina pe sucitor,rulezi foaia şi o derulezi peste umplutură.

Pasul 4

Ungi cu ulei foaia crestată. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul.

Mai multe