FOTO Pulpe cu roşii şi usturoi la cuptor

29 martie 2017   Rețete

O combinaţie delicioasă de ingrediente, care fac din această mâncare un răsfăţ culinar.

Ai nevoie de

3 pulpe mari de pui,fără piele

3-4 roşii potrivite

1 căpăţână usturoi

2 cepe

100 g măsline,fără sâmburi

150 g ciuperci feliate,de la conservă

sare,după gust

piper,după gust

5-6 linguri ulei

2-3 crenguţe cimbru

cartofi natur,opţional

Preparare

Condimentezi pulpele cu sare şi le dai la frigider câteva ore sau peste noapte.

Speli roşiile şi le feliezi. Cureţi usturoiul şi încălzeşti cuptorul la foc potrivit.

Descojeşti şi tai cepele julien. Scoţi pulpele de la rece,le tamponezi cu hârtie absorbantă şi le condimentezi cu piper.

Aşezi feliile de roşii,ceapa şi pulpele într-o tavă termorezistentă,cu 3 linguri de ulei. Printre ele pui usturoiul,măslinele,ciupercile şi crenguţele de cimbru.

Torni restul de ulei. Acoperi cu o folie şi o dai la cuptor 40-45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai ţii până se rumeneşte carnea. Serveşti cu cartofi natur.

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Fursecuri cu cacao – Reţeta fără lapte şi fără făină

Cea mai rapidă reţetă de macarons

Mai multe