FOTO Pulpe cu roşii şi usturoi la cuptor
O combinaţie delicioasă de ingrediente, care fac din această mâncare un răsfăţ culinar.
Ai nevoie de
3 pulpe mari de pui,fără piele
3-4 roşii potrivite
1 căpăţână usturoi
2 cepe
100 g măsline,fără sâmburi
150 g ciuperci feliate,de la conservă
sare,după gust
piper,după gust
5-6 linguri ulei
2-3 crenguţe cimbru
cartofi natur,opţional
Preparare
Condimentezi pulpele cu sare şi le dai la frigider câteva ore sau peste noapte.
Speli roşiile şi le feliezi. Cureţi usturoiul şi încălzeşti cuptorul la foc potrivit.
Descojeşti şi tai cepele julien. Scoţi pulpele de la rece,le tamponezi cu hârtie absorbantă şi le condimentezi cu piper.
Aşezi feliile de roşii,ceapa şi pulpele într-o tavă termorezistentă,cu 3 linguri de ulei. Printre ele pui usturoiul,măslinele,ciupercile şi crenguţele de cimbru.
Torni restul de ulei. Acoperi cu o folie şi o dai la cuptor 40-45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai ţii până se rumeneşte carnea. Serveşti cu cartofi natur.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Fursecuri cu cacao – Reţeta fără lapte şi fără făină