Frigărui de porc picante la grătar

25 iunie 2015   Rețete

Istoria grătarului se pierde în vechime pentru că, încă din cele mai îndepărtate timpuri, cea mai simplă şi rapidă metodă de preparare a cărnii era aceea a frigerii deasupra focului.

Grătarul are o sumedenie de varietăţi regionale,iar diversitatea este dată de tipul de carne folosit,de sosurile sau de condimentele adăugate cărnii,de felul fumului,de echipament şi de combustibilul folosit şi,nu în ultimul rând,de timpul pentru frigere. Dacă foloseşti ţepuşe de lemn pentru aceste frigărui de porc picante la grătar acestea se pun la înmuiat în apă caldă pentru 20 de minute înainte de a fi aşezate pe grătar.

Frigărui de porc picante la grătar – Ingrediente

800 g carne macră de porc5 căţei de usturoi2 linguriţe boia iute2 cepe tăiate rondele1 linguriţă sare1 linguriţă piper negru măcinat1 legătură pătrunjelroşii pentru servit1 lingură ulei

Reţeta completă o găseşti pe clickpoftabuna.ro.

Mai multe