Frigărui de pui cu sos şi cu salată de vară
Frigăruile sunt un fel de mâncare care ar satisface pofta oricărui gurmand. Sunt uşor de făcut, iar pregătirea lor nu necesită mult timp. Poţi servi bucăţile de frigărui alături de o salată de vară răcoritoare şi cu mai multe tipuri de sos.
Ingrediente pentru frigărui de pui cu sos şi cu salată
6 porţii
1h 30'
dificultate medie
Pentru frigărui:
1 kg piept de pui
3 ardei graşi
100 ml vin alb
sare
piper
boia dulce
usturoi praf
10-12 beţe pentru frigărui
Pentru salată:
1 salată
2-3 ardei kapia
250 g roşii cherry
2 linguri ulei măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
sare
Pentru sos dulce:
2 roşii
2 ardei kapia
3 căţei de usturoi
1 ceapă
1 linguriţă rasă sare
1 vârf de cuţit piper
1 vârf de cuţit scorţişoară
1 lingură miere
2 linguri oţet
Pentru sos picant:
2 roşii
2-3 linguri muştar Dijon
2-3 căţei de usturoi
½ linguriţă curry
½ linguriţă coriandru
½ linguriţă chimion
1 linguriţă sare
1 linguriţă oţet de mere
Taie pieptul de pui în bucăţi potrivite, pe care pune-le într-un vas ceramic. Prepară o marinată din vin, ulei şi condimente, după gust. Toarnă marinata peste carne şi ţine-o la rece aproximativ o oră.
Formeză frigăruile, alternând bucăţile de pui cu cele de ardei, tăiat pătrăţele. Lasă frigăruile să se rumenească, având grijă să le întorci la timp, pe toate părţile.
Pentru salată, spală legumele, taie-le în bucăţi mai mari şi pune-le într-un bol. Presară sare, după gust, şi adaugă o lingură de ulei şi una de zeamă de lămâie.
Pentru sosul dulce, crestează roşiile şi pune-le pe grătar împreună cu ardeii şi ceapa tăiată felii groase. Lasă-le până se înmoaie, apoi curăţă-le de coajă şi de seminţe. Într-un blender, pune legumele, condimentele, usturoiul, oţetul şi mierea. Mixează până ce obţii un sos.
Pentru sosul picant, crestează roşiile şi pune-le pe grătar, iar când se înmoaie bine curăţă-le de coajă şi de seminţe, apoi pisează-le cu o furculiţă. Adaugă usturoiul pisat, muştarul, condimentele şi amestecă până la omogenizare completă.