Friptură cu legume

28 decembrie 2015   Rețete

Una dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători este friptura. Prepară rapid o friptură din carne de porc cu legume, ideală şi uşor de preparat atunci când vrei să pregăteşti cina şi nu mai ai foarte mult timp la dispoziţie. Este gustoasă şi gata în doar jumătate de oră!

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

2 cotlete de porc

3 căţei usturoi zdrobiţi

200 g roşii cherry

2-3 fire ceapă verde

2-3 fire de pătrunjel

coajă de portocală răzuită

opţional:ulei / sare / piper/ zeamă de lămâie,după gust.

Mod de preparare:

1. Speli bine,apoi tamponezi carnea cu un şervet de hârtie,presari sare şi piper pe ambele părţi şi le freci cu usturoi. Încingi ulei într-o tigaie şi frigi cotletele pe ambele părţi. Ai grijă să nu le ţii mult timp,pentru că se usucă.

2. Tai roşiile în jumătate,toci ceapa verde şi le amesteci cu ulei,zeamă de lămâie,sare şi piper. Serveşti salata împreună cu friptura,peste care presari,dacă vrei,coajă de portocală şi fire de pătrunjel.

30 minute

1 porţie

dificultate mică

Mai multe