Friptură de vită cu măsline

28 februarie 2016   Rețete

Pentru cinele în familie, pregăteşte o friptură din antricot de vită cu măsline. În 50 de minute ai 4 porţii gustoase.

Ai nevoie de

4 felii antricot vită

2 cepe

4 căţei de usturoi

150 g măsline negre şi verzi,fără sâmburi

1 jumătate de pahar cu vin roşu

sare

piper

ulei

cimbru

pătrunjel

foi de dafin

Cum se prepară

Sărezi şi piperezi feliile de antricot,apoi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le întorci pe ambele părţi,pentru a se rumeni uniform,le scoţi,apoi pui ceapa tăiată mărunt şi o laşi un pic să se călească,adaugi antricoatele,două-trei pahare cu apă,usturoiul pisat,măslinele şi vinul. Le laşi pe foc până se pătrunde carnea. Dacă mai este nevoie,pe parcurs poţi adăuga apă.

Mai multe