Friptură marinată de Paşte. Cea mai bună marinadă pentru carnea de miel

27 martie 2019   Rețete

Paştele se apropie cu paşi repezi şi gospodinele se pregătesc din timp. Îşi vor umple cămara cu mirodenii alese pentru a face cea mai bună friptură marinată de Paşte. Dar tu ştii care e cea mai bună marinadă pentru carnea de miel?

Dacă vrei să ai un deliciu pe masă, de Paşte, ai nimerit bine! Acest sos pentru marinadă îţi va aduce laude şi va face carnea de miel şi mai delicioasă!

Friptură marinată de Paşte - reţeţă marinadă

Ingrediente marinadă friptură de miel:

  • vin alb
  • ulei de măsline
  • usturoi (de preferat verde)
  • mentă
  • cimbru
  • un pic de busuioc
  • foi de dafin
  • piper
  • boia dulce
  • sare

Preparare marinadă friptură de miel:

  • Se spală bine verdeaţa - usturoiul verde, menta, cimbrul, busuiocul (obligatoriu dacă sunt luate de la piaţă, nu crescute pe balcon).
  • Se toacă mărunt usturoiul, menta şi busuiocul. Se pun înt-un bol.
  • Se adaugă vinul peste ele şi se amestecă bine. 
  • Se adaugă restul de ingrediente si se amestecă din nou.

Cum se marinează carnea de miel:

Carnea de miel se pune într-un vas. Se toarnă marinada peste ea, cât să o acopere de tot. Se toarnă baiţul peste şi se acoperă vasul. Se dă la frigider câteva ore, minim 2-3 ore, maxim 24 de ore. 

Sursa:

Mai multe