Frittata cu cartofi, şuncă şi spanac
O reţetă foarte gustoasă, ce se prepară uşor, în aproximativ 35 de minute.
Ingrediente
3 linguri ulei de măsline
2 cartofi mici,curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
1 ceapă mică,tăiată în felii subţiri
9 ouă mari
sare şi piper negru
1 pachet de 300 grame spanac tocat,decongelat
150 grame brânză Cheddar albă,rasă (1 ceaşcă)
150 grame şuncă tăiată în felii subţiri
1 lingură oţet de vin roşu
1 linguriţă muştar Dijon
1 salată verde,ruptă în bucăţi mici (6 ceşti)
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 400 ° F/200 grade Celsius şi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare termorezistentă,la foc mediu. Adăugaţi cartofii şi ceapa şi gătiţi,amestecând ocazional,până când cartofii sunt fragezi,12 până la 15 minute.
Între timp,într-un castron mare,amestecaţi împreună ouăle,½ linguriţă sare,¼ linguriţă piper şi se adaugă şi spanacul,brânza Cheddar şi şunca.
Adaugaţi amestecul cu ou în tigaie,se amestecă încă o dată,şi se transferă tigaia la cuptor. Gătiţi până când ouăle sunt gata,în jur de 14 minute.
Între timp,într-un castron mare,amestecaţi oţetul,muştarul,restul de ulei,şi ¼ linguriţă de sare şi piper. Adăugaţi salata şi amestecaţi. Serviţi cu frittata.
4 porţii
Timp de pregătire:20 minute
Total:35 minute
Sursă foto:http://www.realsimple.com