Frittata cu cartofi, şuncă şi spanac

31 ianuarie 2016   Rețete

O reţetă foarte gustoasă, ce se prepară uşor, în aproximativ 35 de minute.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline

2 cartofi mici,curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri

1 ceapă mică,tăiată în felii subţiri

9 ouă mari

sare şi piper negru

1 pachet de 300 grame spanac tocat,decongelat

150 grame brânză Cheddar albă,rasă (1 ceaşcă)

150 grame şuncă tăiată în felii subţiri

1 lingură oţet de vin roşu

1 linguriţă muştar Dijon

1 salată verde,ruptă în bucăţi mici (6 ceşti)

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 400 ° F/200 grade Celsius şi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare termorezistentă,la foc mediu. Adăugaţi cartofii şi ceapa şi gătiţi,amestecând ocazional,până când cartofii sunt fragezi,12 până la 15 minute.

Între timp,într-un castron mare,amestecaţi împreună ouăle,½ linguriţă sare,¼ linguriţă piper şi se adaugă şi spanacul,brânza Cheddar şi şunca.

Adaugaţi amestecul cu ou în tigaie,se amestecă încă o dată,şi se transferă tigaia la cuptor. Gătiţi până când ouăle sunt gata,în jur de 14 minute.

Între timp,într-un castron mare,amestecaţi oţetul,muştarul,restul de ulei,şi ¼ linguriţă de sare şi piper. Adăugaţi salata şi amestecaţi. Serviţi cu frittata.

4 porţii

Timp de pregătire:20 minute

Total:35 minute

Sursă foto:http://www.realsimple.com

Mai multe