Fursecuri cu cremă
Află cum se prepară celebrele deserturi sub formă de nuci si umplute cu cremă.
Ai nevoie de
Pentru aluat
2 pachete unt 250 g zahăr pudră3 ouă2 linguriţe amoniac oţet1 praf sare2 linguri cacao1 kg făină
Pentru umplutură
250 g margarină
250 g zahăr
8 ouă
nucă, după gust
esenţă rom
Pentru decor
zahăr pudră
Cum se fac fursecurile
Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi ouăle, amoniacul stins cu oţet, sarea, cacaua şi făina. Frămânţi până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini, apoi, în forme speciale de nuci, pui câte o biluţă făcută din el. Dai formele în cuptorul încins, în prealabil până când devin aurii.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, mai puţin nucile şi esenţa, şi le aşezi pe foc mic. După ce s-a îngroşat crema, adaugi nucile şi esenţa de rom şi laşi la răcit. Umpli nucile, le prinzi două câte două şi le presari cu zahăr pudră.