Fursecuri cu gem

13 februarie 2014   Rețete

Ingrediente: 250 g făină, 1 praf de sare, 225 g unt, 60 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 100 g gem de căpşuni, zahăr pudră pentru decor.

Cum se prepară

1. Se freacă untul spumă,se adaugă zahărul,praful de sare şi esenţa de vanilie. Când s-a dizolvat zahărul,se încorporează uşor ­făina. Se frământă puţin aluatul,se împachetează în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.

2. Se întinde o foaie de 2 cm grosime şi se taie fursecurile cu diferite forme. Jumătate dintre ele se taie în mijloc cu o formă mică inimioară,acestea fiind „capacele”. Se lipesc de fursecurile mari,iar în mijlocul rămas gol se pune uşor gem,fără să se murdărească aluatul.

3. Se aşază fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 15 minute,pentru a-şi păstra forma la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Când se răcoresc,se pudrează cu ­zahăr.

Mai multe