Fursecuri cu zmeură şi lămâie

28 februarie 2016   Rețete

O gustare delicioasă la cafeaua de dimineaţă sau atunci când ai poftă de ceva dulce.

INGREDIENTE

1/2 ceaşcă de unt

1 cană de zahăr granulat

1/2 linguriţă extract de vanilie

1 ou mare,la temperatura camerei

1/4 linguriţă de sare

1 lămâie mare+coaja rasă

1/4 linguriţă de praf de copt

1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu

1-1/2 căni făină

1 cană de zmeură congelată

INSTRUCŢIUNI

Se incinge cuptorul la 350 grade F/180 grade Celsius. Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt şi se pun deoparte.

Într-un castron de mixer,amestecaţi untul şi zahărul la putere medie până se obţine un amestec pufos (aproximativ 3 minute). La viteză mică,se adaugă în castron extractul de vanilie,oul,coaja de lămâie şi sucul de lămâie şi se amestecă bine.

Într-un castron separat,cerneţi împreună praful de copt,bicarbonatul de sodiu şi făina.

La viteza mică a mixerului,se adaugă lent ingredientele uscate în bol şi se amestecă până la omogenizare. Utilizaţi o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn şi amestecaţi în zmeura congelată. (nu amestecaţi prea tare!)

Cu ajutorul unei linguri de prăjituri,puneţi aluatul pe tava pregătită (aproximativ 1 lingură cu vârf). Aluatul este extrem de lipicios,deci este mult mai dificil,şi durează mai mult timp dacă utilizaţi o lingură,deci utilizaţi o paletă de prăjituri.

Se coace timp de aproximativ 14-16 de minute sau până când fursecurile nu mai sunt lucioase pe partea de sus şi încep să se rumenească pe margini.

Se lasă să se răcească fursecurile timp de 10 minute,înainte de a le muta pe un raft pentru a se răci complet.

Sfat:În timp ce prima tavă de fursecuri este la cuptor,plasaţi cea de-a doua jumătate de aluat în frigider pentru a evita dezgheţarea completă a zmeurei.

Timp de preparare:10 minute / Timp de coacere:14-16 minute / Timp total:24-26 minute

Porţii:aproximativ 18 fursecuri

Sursa foto: www.coffeeandcrayons.net

Mai multe