Gofre cu îngheţată

17 mai 2016   Rețete

Gofrele sau vafele - un răsfăţ cu specific belgian - sunt desertul perfect mai ales pentru copiii pofticioşi.

Pentru patru porţii îţi trebuie

250g făină,

3 ouă,

3 linguri zahăr,

500 ml lapte,

un plic de praf de copt,

100g unt topit,o esenţă vanilie,

un praf de sare

îngheţată pentru topping

Cum se prepară

Separă gălbenuşurile de albuşuri şi bate albuşurile până devin spumă.

Amestecă gălbenuşurile cu laptele,esenţa şi untul topit,apoi încorporează făina amestecată cu zahărul,sarea şi praful de copt,iar la sfârşit albuşurile spumă.

Toarnă compoziţia cu un polonic într-o formă de gofre încinsă. 

Le poţi mânca cu o cupă de îngheţată deasupra şi căpşuni proaspete.

Mai multe