Gogoşele
15 iulie 2014
Rețete
Ai nevoie de: ½ pahar apă minerală/ 1 cană iaurt/ 2 ouă/ 2 linguri ulei/ 1 lingură zahăr/ sare/ esenţă vanilie/ 2 ½ căni făină/ ulei pentru prăjit/ gem de piersici
Cum se prepară
Combini iaurtul cu ouăle,sarea,zahărul şi uleiul,adaugi apoi apa minerală,vanilia şi făina în ploaie. Amesteci bine ingredientele. Vei obţine un aluat puţin mai gros decât cel pentru clătite.
Umpli pe jumătate cu ulei un ceaun sau o tigaie adâncă şi încingi la foc iute. Cu o lingură iei din aluat şi pui în uleiul încins. Repeţi operaţiunea până când ai 4-6 gogoşele în vas şi le laşi pe fiecare parte câte două minute.
Când s-au rumenit frumos,le scoţi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime. Le poţi servi,dacă vrei,cu gem de piersici.