Gogoşi de post turnate cu lingura. Ingrediente şi mod de preparare

20 februarie 2015   Rețete

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo, gătite de călugări.

Şi pentru că intrăm în postul mare,iar cei mai mulţi nu pot renunţa la dulciurile zilnice,vă prezentăm o reţetă de gogoşi de post,turnate cu lingura. Simple de făcut şi delicioase,aceste gogoşi vă vor îndulci postul.

Postul nu este numai înfrânare de la mâncare,iar dulciurile de post pot fi uneori mult mai delicioase decât cele de dulce. Postul înseamnă îndepărtare de la rău,iar cel care posteşte numai prin înfrânare de la mâncare îl necinsteşte. Aşadar,de ce să nu ne bucurăm de bunătăţile culinare şi când postim?

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo,gătite de călugări. Este greşit să credem că mâncărurile de post nu trebuie să fie delicioase,deci vă dorim un post plin de bunătăţi!

Ingrediente - Gogoşi de post turnate cu lingura:

-          400 g de făină -          Zahăr -          Miere -          Scorţişoară -          20 g drojdie -          Ulei

Mod de preparare - Gogoşi de post turnate cu lingura:

Mai întâi se dizolvă drojdia într-o linguriţă de zahăr şi o ceşcuţă de apă. Se mai adaugă peste şi 2-3 linguri de făină,se amestecă bine şi se lasă la crescut.

Când a crescut,se adaugă peste o ceaşcă de apă şi sare. Apoi se pune făina cernută o dată într-un bol mai mare şi se adaugă drojdia,se amestecă bine până la obţinerea unui aluat consistent. Se pune la crescut,la temperatura bucătăriei,de preferat mai cald,lângă aragazul sau cuptorul încins.

După ce şi-a dublat volumul,se pune uleiul la încins într-o tigaie şi cu o lingură se ia din aluat şi se pune în ulei. Se lasă la prăjit până prind o culoare aurie,se scot cu ajutorul unei spumiere,se scurg bine de ulei şi se tăvălesc prin miere şi scorţişoară.

Aceste gogoşi de post turnate cu lingura sunt un desert foarte bun şi foarte simplu de făcut. Între o ciorbă şi o mâncărică se pot lăsa la crescut şi apoi puse la prăjit,se fac imediat şi sunt excelente şi reci. Poftă bună!

Mai multe