Guacamole cu cremă de brânză şi ficăţei

23 iulie 2014   Rețete

Ai nevoie de: Pentru salata guacamole: 2 fructe de avocado, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel verde, 1 lingură zeamă de lămâie, sare

Pentru garnitură:300 g brânză de vaci cremoasă,60 ml lapte,150 g unt,2 căţei de usturoi,sare,piper

Pentru „jumări”:1 morcov,1 dovlecel,200 g ficăţei de pui,2 linguri ulei,1 ceapă,sare,piperCum se prepară:

1 Se curăţă fructele de avocado de coajă,se scot sâmburii,se sfărâmă pulpa şi se mixează cu ceapa dată pe răzătoarea mare,cu pătrunjelul tocat fin,zeama de lămâie şi sare,după gust,­până devine o compoziţie omogenă.

2 Se sfărâmă brânza cu furculiţa,se amestecă cu laptele şi se lasă să stea astfel 5-6 minute,apoi se adaugă usturoiul zdro­bit,sare,piper,după gust,şi se mixea­ză totul cu untul,până când compoziţia devine aerată şi fină.

3 Se curăţă ficăţeii,se spală,se zvântă în prosoape absorbante,se taie bucăţele şi se călesc crocant,în ulei ­bine încins,împreună cu legumele tocate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper,­după

gust.

4 Pentru servit,se aşază salata guacamole într-o salatieră,cu ajutorul unui poş se formează o coroniţă din spuma de brânză,în mijlocul salatierei,iar mijlocul coroniţei se umple cu ficăţei preparaţi. Se serveşte imediat,cu felii de pâine ­prăjită.

Mai multe