Guguluf
1 iunie 2015
Rețete
Ai nevoie de: 150 g căpşuni, 5 ouă, 5 linguri zahăr pudră, 5 linguri făină, coaja de la 1 lămâie, 1 praf de sare
Speli căpşunile,le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul,iar gălbenuşurile le freci cu sare.
Încorporezi făina în gălbenuşuri,presari coaja de lămâie,iar la sfârşit pui albuşurile,amestecând uşor.
Aşezi hârtie de copt într-o formă de guguluf. Torni o parte din compoziţie,aşezi căpşunile întregi şi restul de compoziţie.
Dai prăjitura la cuptor,la foc mic,până se rumeneşte.
1 guguluf
Preparare 50’
Dificultate mică