Guguluf cu mac şi cartofi

10 iulie 2018   Rețete

Ingrediente: 250 g cartofi, 4 ouă, 200 g unt, 150 g zahăr pudră, 1 esenţă de vanilie,50 g zahăr tos, 250 g făină, 1 praf de copt, 80 g mac, sare,zahăr pudră pentru decor, unt pentru uns tava.

1 Cartofii se pun la fiert în apă cu un praf de sare,după ­care se scurg,se lasă la răcit şi se dau pe răzătoarea mare. Forma de guguluf se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină.

2 Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Untul se taie bucăţi şi se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi un vârf de cuţit cu sare.

3 Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi se încorporează în amestecul cu gălbenuşuri.

4 Se încorporează apoi cartofii raşi şi făina cernută cu praful de copt. Se adaugă macul şi se amestecă bine.

5 Se pune aluatul cu lingura în forma de guguluf,apăsând uşor. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 50 de minute. Se încearcă cu o scobitoare dacă s-a copt.

6 Se lasă să se răcească puţin în formă şi apoi se răstoarnă. Se presară cu zahăr pudră şi se poate servi.

Mai multe