Guguluf cu zmeură şi mure
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 GUGULUF
Ai nevoie de
Pentru aluat400 g făină250 g zahăr2 pliculeţe zahăr vanilat6 ouă400 g iaurt grecesc natur1 pliculeţ praf de copt1 praf de sarecâteva mure şi zmeură, după gustPentru ornatzahăr pudră, după gustÎncingi cuptorul la 180 °C.
Pentru aluat, freci ouăle cu cele două tipuri de zahăr până obţii o spumă deschisă la culoare, apoi încorporezi iaurtul. Combini făina, praful de copt şi sarea şi le adaugi în compoziţia cu ouă, amestecând cu grijă, până când aluatul devine vâscos. Răstorni jumătate din el în forma de guguluf tapetată, aşezi din loc în loc câteva mure şi zmeură, după gust, iar deasupra răstorni restul de aluat. Dai la cuptor până trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcit. Îl serveşti decorat cu zahăr pudră.