Guguluf de cacao umplut cu caise
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 GUGULUF
Ai nevoie de
Pentru aluat
340 g făină250 g zahăr2 pliculeţe zahăr vanilat6 ouă400 g iaurt grecesc natur3 linguri cacao1 pliculeţ praf de coptPentru cremă1 plic budincă de vanilie500 ml lapte2 linguri zahărcâteva caise, tăiate feliiPentru decor
zahăr pudră
Amesteci praful de budincă, zahărul şi laptele pe foc până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi să se răcească.
Încingi cuptorul la 180 °C.
Pentru aluat, freci ouăle cu cele două tipuri de zahăr până obţii o spumă deschisă la culoare, apoi încorporezi iaurtul. Amesteci făina, praful de copt şi cacaua şi le adaugi în compoziţia cu ouă, amestecând cu grijă, până când aluatul devine vâscos. Răstorni jumătate din el în forma de guguluf tapetată, întinzi budinca, aşezi felii de caise şi deasupra răstorni restul de aluat.
Dai la cuptor până trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcit. Îl poţi servi decorat cu zahăr pudră, după gust.