Guguluf de sărbătoare

21 iunie 2013   Rețete

Ingrediente:500 g şuncă de pui afumată,3 căţei usturoi,1 legătură pătrunjel verde,5-6 frunze de cimbru,30 g drojdie uscată,1/2 linguriţă zahăr,150 ml lapte,1/2 baghetă,7 ouă, 200 g griş,1/2 linguriţă măghiran uscat,1 vârf de cuţit ienibahar,1 vârf de cuţit nucşoară,sare, piper.

Cum se prepară:

1 Se pune drojdia ­într‑un castronel,se adaugă zahărul,trei linguri de lapte,se amestecă şi se lasă să crească într-un loc cald. Bagheta se taie bucăţi,se pune la înmuiat în laptele rămas,după care se stoarce şi se pune într‑un castron mai mare.

2 Se adaugă şunca de pui afumată tăiată cubuleţe,ouăle bătute,grişul,usturoiul pisat,măghiranul,ienibaharul,nucşoara,pătrunjelul şi cimbrul tocate mărunt. Se pune maiaua crescută şi se amestecă bine. Se condimentează cu ­sare şi piper,după gust.

3 Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet o formă de guguluf. Se toarnă compoziţia şi se lasă să crească 30 de minute. Se coace în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute. Se răstoarnă,se lasă să se răcească şi se taie felii.

Mai multe