Gulaş cu cârnaţi

25 august 2014   Rețete

Ai nevoie de: 750 g cârnaţi tăiaţi felii, 2 linguri ulei, 30 g unt, 1 ceapă tocată, 1-2 linguriţe boia dulce,1 kg cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi, 250 g roşii tăiate bucăţi, 1 foaie dafin, 500 ml apă, sare, piper, 2 linguri pătrunjel tocat, 3 ardei graşi tăiaţi fideluţă.

Cum se prepară

Încingi uleiul şi untul la flacără medie într-o cratiţă mare. Căleşti ceapa câteva minute. Adaugi boiaua,amesteci şi mai laşi pe foc încă un minut,înainte să pui cârnaţii. Rumeneşti cârnaţii.

Adaugi restul de ingrediente,în afară de pătrunjel,amesteci. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă.

Reduci flacăra şi mai laşi pe foc 20 de minute,amestecând din când în când. Dacă nu sunt fierţi cartofii,mai laşi mâncarea pe foc alte câteva minute. Dai vasul deoparte şi presari pătrunjelul tăiat fin.

Dificultate mică

Pentru 8 porţii

Preparare 60’

Mai multe