Gulaş din piept de pui. Reţetă simplă, dar delicioasă, în 5 etape

19 iulie 2014   Rețete

Vrei să prepari gulaş din piept de pui, dar nu prea te descurci în bucătărie? Îţi propunem o reţetă simplă pe care o poate face oricine!

Pentru această reţetă de gulaş din piept de pui ai nevoie de: 600 g piept de pui, 2 cepe, 2 căţei usturoi, 1 ardei iute, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu,3 linguri ulei, 300 ml supă de pui, sare, piper, 6 linguri ketchup, 2 linguriţe amidon, 2 fire ceapă verde pentru decor.

Reţetă de gulaş din piept de pui

1 Se spală bine pieptul de pui,se usucă şi se taie fâşii. Ceapa şi usturoiul se curăţă,iar ardeii graşi şi cel iute se spală şi se curăţă de seminţe şi de vinişoare.

2 Ceapa se taie julien,usturoiul felii subţiri,ardeiul iute mărunt,iar ardeii graşi cubuleţe.

3 Se încinge uleiul într-o tigaie mai mare şi se pun bucăţile de pui la prăjit împreună cu usturoiul,până puiul este rumenit.  

Gulaş din piept de pui - Cum se serveşte

4 Se adaugă ardeii,ceapa,ardeiul iute şi se acoperă totul cu supă. Se lasă câteva minute,după care se pune ketchupul. Se lasă 10-15 minute.   

5 Gulaşul se îngroaşă cu amidonul dizolvat în puţină apă rece,se condimentează cu sare şi piper,după gust,se lasă să mai dea în câteva clocote. Se serveşte cu cartofi la cuptor şi decorat cu ceapă verde tocată mărunt.     

Mai multe